vrijdag 31 mei 2019

Zeker zes gevangenen gedood in de Penitenciaría de Litoral in Guayaquil, Ecuador

Escalatie van geweld tussen rivaliserende bendes - Vijf gevangenen doodgeschoten, een verbrand



Ten minste zes gevangenen zijn gedood in de Penitenciaría de Litoral in Guayaquil, Ecuador, in geweld tussen rivaliserende bendes, volgens ambtenaren en lokale media. Vijf van de gevangenen werden doodgeschoten, terwijl de zesde werd verbrand, zei Alfredo Munoz, de gevangenisdirecteur in de stad Guayaquil, die na het incident van donderdag 30 mei 2019 door de regering werd ontheven. 

Veertien andere gevangenen raakten gewond, meldde de krant La Hora.

Het geweld brak uit toen de moord op een gedetineerde 'een vechtpartij uitlokte', aldus Munoz.


Vijf van de slachtoffers zijn geïdentificeerd, terwijl de zesde onbekend blijft, omdat zijn lijk 'verbrand' is, zei hij. Vier verdachten werden ook geïdentificeerd en een vuurwapen en andere wapens werden in beslag genomen, zei een veiligheidsofficier.


Familieleden van de gevangenen protesteerden buiten de gevangenis om informatie te vragen over hun familieleden, aldus door lokale media uitgezonden beelden.


Het incident komt een maand nadat de regering een crisis verklaarde in de penitentiaire inrichtingen van het land. Drie gevangenen waren maandag uit dezelfde gevangenis ontsnapt, terwijl twee gevangenen vorige week werden gedood.


Volgens officiële cijfers zijn er momenteel ongeveer 38.500 mensen in de gevangenissen van Ecuador, die alleen zijn gebouwd om 28.000 te houden.



(Suriname Mirror/La Hora/Al Jazeera/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten