vrijdag 31 mei 2019

Drie aan Nederland uitgeleverde criminelen zouden geen link hebben met dubbele liquidatie 5 mei in Paramaribo

'Als de link kon worden gemaakt met de drive-by schooting, dan zouden zij niet zijn uitgeleverd'


De drie ‘vertrouwelingen’ van de meest gezochte crimineel van Nederland zijn begin deze week uitgeleverd aan Nederland. Politiewoordvoerder Humprey Naarden van het Korps Politie Suriname benadrukt vandaag, vrijdag 31 mei 2019, in de Ware Tijd, dat er geen link is getrokken door zijn collega’s tussen de drie en de drive-by shooting, waarbij de zeventienjarige Cadisha Prika en de 49-jarige Dennis Groenfelt op 5 mei zijn geliquideerd. 

Ridouan Taghi, de meest gezochte crimineel van Nederland, zou een aartsrivaal zijn van de bende waarvan Dennis Groenfelt lid was. 'De vraag of deze mannen een link hebben met de drive-by shooting was de eerste vraag die in mij opkwam. Ik stelde die vraag direct aan de collega's', aldus Naarden. Hij zegt, dat als de link kon worden gemaakt, zij niet zouden worden uitgeleverd, omdat ze zich eerst hier voor de rechter zouden moeten verantwoorden.

'Wat ik weet is dat zij in Nederland worden gezocht voor verschillende moorden. Dat land heeft een rechtshulpverzoek ingediend bij Suriname.' Op basis hiervan is er gewerkt aan het aanhouden van de mannen. '

Woensdag verscheen er een video op internet waarop te zien is hoe leden van het Arrestatie Team drie mannen afvoerden naar de vertrekhal van het Johan Adolf Pengelluchthaven. De mannen waren gemaskerd. Het gaat om Alejandro P., Mao R. en Mario R.



Officier van Justitie Claudia Bruining beweert, dat ze niet veel van de zaak af weet, omdat de politie nog bezig is met het onderzoek. Ze heeft nog geen inzage gehad in het onderzoeksdossier van de politie. In het belang van het onderzoek zal het Openbaar Ministerie daarom voorlopig geen uitlatingen doen over deze zaak.

Zij benadrukte, dat de politie het juiste kanaal is dat de media van informatie kan voorzien. Eerder beloofde de politie dat de zaak met alle voortvarendheid zou worden onderzocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten