vrijdag 31 mei 2019

Politie arresteert verdachte (23) van verkrachting van 16-jarige scholiere

Na verkrachting berooft verdachte twee leerkrachten Hockeyschool onder bedreiging vuurwapen

Leden van de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie hebben woensdagmiddag de 23-jarige G.H. aangehouden voor de verkrachting maandagochtend 27 mei van een 16-jarige scholiere onder bedreiging met een vuistvuurwapen achterop een erf en van diefstal door middel van geweldpleging, zo bericht het korps donderdag 30 mei 2019.

De scholiere was vroeg in de buurt van haar school afgezet. Terwijl zij naar school liep kwam zij H.  tegen die haar onder bedreiging met een vuistvuurwapen naar een erf bracht om haar te verkrachten. Nadat hij zich had vergrepen aan het meisje ging H. naar de Hockeyschool te Latour (Paramaribo), waar hij twee van de vier op de school aanwezige leerkrachten beroofde van hun mobiele telefoons onder bedreiging van een vuistvuurwapen.

Nadat aangiftes door de politie Latour waren opgenomen werden deze zaken voor nader onderzoek overgenomen door de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten. Na speurwerk kwam G.H. als verdachte in beeld. Hij werd opgespoord en aangehouden op zijn woonadres te Commewijne. Hij werd aan de tand gevoeld en bekende, dat hij de scholiere verkracht had en dat hij ook de persoon was die de leerkrachten beroofd had van hun zaktelefoons.

Verder verklaarde hij dat hij de gestolen zaktelefoons inmiddels verkocht had aan ene J. Op aanwijzing van H. werd de 25-jarige J.M. bij zijn woning aangehouden. De telefoons zijn bij hem aangetroffen en in beslag genomen.

Het wapen dat H. gebruikt had, is ook door de politie in beslag genomen. Het blijkt een speelgoed wapen te zijn.

Zowel H. als M. zijn ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is H. in verzekering gesteld, terwijl M. na verhoor in vrijheid werd gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten