vrijdag 31 mei 2019

Minister Akiemboto: 'Intrekken concessies van Grassalco niet helemaal volgens juiste procedure verlopen

Ex-minister Dodson had  concessies ingetrokken, omdat Grassalco niet zou hebben voldaan aan  voorwaarden


Het intrekken van concessies van Grassalco door de toenmalige minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Regilio Dodson, is niet helemaal volgens de juiste procedure verlopen. Dit heeft minister Sergio Akiemboto gisteren geantwoord op vragen van Marinus Bee (ABOP) en Mahinder Jogi (VHP) tijdens de begrotingsbehandeling in de Assemblee, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 31 mei 2019.

Akiemboto had als algemeen directeur van het staatsmijnbouwbedrijf fel geprotesteerd tegen de intrekking van de concessies.

'Het rapport is op mijn bureau. Het blijkt, dat de intrekking van deze concessies toch niet helemaal op de juiste manier is verlopen. Ik vraag nog ruimte om verder te onderzoeken en daarop terug te komen, omdat inderdaad duidelijk is gebleken dat er wat fouten zijn bij het intrekken van de concessies van Grassalco. Wij vragen aan ter zake deskundigen om hierover advies te geven. '

Dodson had eerder verklaard, dat de concessies ingetrokken zijn omdat Grassalco niet zou hebben voldaan aan de voorwaarden. Bovendien was het ministerie volgens Dodson bezig met de reorganisatie van de mijnbouwsector.

Grassalco had grote plannen voor exploratie van het gebied Medco Energy uit Indonesië. Het staatsmijnbouwbedrijf had geprotesteerd tegen de intrekking, maar het heeft niet geholpen. Akiemboto verklaarde bij zijn eerste optreden in De Nationale Assemblee, vorige week, dat hij tegen de intrekking was als topman van Grassalco. Als minister heeft hij hetzelfde standpunt.

Hij vroeg ruimte om het onderzoek naar de intrekking te kunnen plegen. Het onderzoek is nog gaande, heeft Akiemboto gisteren meegedeeld en vraagt nog wat ruimte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten