zaterdag 1 juni 2019

Oogheelkundige behandelingen in Academisch Ziekenhuis Paramaribo weer hervat

'Het team van het Suriname Eye Centre kan weer normaal zijn werk doen'


De situatie rond oogheelkundige behandelingen bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is genormaliseerd. Er is weer voldoende materiaal beschikbaar om de behandelingen te kunnen uitvoeren, bevestigt AZP-directrice Claudia Redan vandaag, zaterdag 1 juni 2019, in de Ware Tijd. 

'De pakketten zijn binnen. We zijn blij dat we de mensen weer kunnen helpen en dat het team van het Suriname Eye Centre weer normaal zijn werk kan doen', zegt Redan.

Door een tekort aan medisch verbruiksmateriaal was de AZP-afdeling voor oogheelkundige zorg genoodzaakt om afspraken voor behandelingen te verschuiven. Alleen uiterste spoedgevallen konden worden uitgevoerd. Cliënten die reeds een afspraak hadden om behandeld te worden, kregen de mededeling dat deze tot nader order was verschoven. Zij zijn intussen weer gebeld voor een nieuwe datum.

Oogarts Jerrel Pawiroredjo van het Suriname Eye Centre zegt, dat de uitgestelde oogheelkundige behandelingen maandag worden hervat.

Redan zegt, dat het tekort is ontstaan door overmacht: de lading met verbruiksmateriaal was niet op tijd binnengekomen vanuit het buitenland. 'Als er gemiddeld vijftien cliënten per keer in de week worden geopereerd, dan heeft het een heel grote impact, ja.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten