vrijdag 31 mei 2019

President Bouterse heeft geen boodschap aan 'onterechte' kritiek op functioneren CBvS en kasreservebeleid

'Ik hoorde laatst ook dat de dam half gescheurd is, als wij daarop gaan inspelen, dan geloof ik dat wij onze tijd verdoen'


President Desi Bouterse heeft geen boodschap aan de onterechte kritiek die geleverd wordt op het functioneren van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en het kasreservebeleid. Het kan er bij het staatshoofd niet in, dat zogenaamde 'kwaadwilligen' onterecht onrust trachten te zaaien in de samenleving. 'Ik hoorde laatst ook dat de dam half gescheurd is. Als wij daarop gaan inspelen, dan geloof ik dat wij onze tijd verdoen', aldus Bouterse donderdag te Colakreek, Para, zo bericht staatsspreekbuis Nationaal Informatie Instituut donderdag 30 mei 2019.

De president zei, dat CBvS-governor Robert-Gray van Trikt deskundig is en dat hij geloof heeft in de woorden van de governor. 'Ik geloof in de plannen van de gorvernor van de Centrale Bank', aldus Bouterse.

Hij benadrukte, dat Van Trikt goed contact heeft met de financiële instellingen. Zo heeft de Surinaamse Bankiersvereniging het vreemde valuta kasreservebeleid van de CBvS onder strikte voorwaarden ondersteund. Volgens de president is er voldoende deskundigheid om aan te geven waarmee Suriname bezig is en de rust daardoor te garanderen.

Kritiek over het kasreservebeleid van oud-bankier Jim Bousaid en Assembleelid Edward Belfort (ABOP) verwijst Bouterse naar het rijk der fabelen.
De Centrale Bank van Suriname had eerder al in een uitgebreid artikel een uiteenzetting gegeven van het nut van kasreserve.

De president stond woensdag journalisten te woord, kort nadat er een persontmoeting was geweest in verband met het bilateraal overleg tussen Suriname en Antigua & Barbuda. Het overleg had als doel om de samenwerking tussen beide landen te verstevigen. Suriname zal in dit kader landbouwgewassen produceren en exporteren naar het eiland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten