vrijdag 31 mei 2019

Univision-televisienetwerk vindt video terug van controversieel interview met Venezolaanse president Maduro

'Vinden van de geconfisqueerde video is een echte triomf tegen censuur'


Het Univision-televisienetwerk (Spaanstalig televisienetwerk dat uitzendingen verzorgt in de Verenigde Staten) zei donderdag 30 mei2019, dat het de video heeft teruggevonden van een controversieel interview met de Venezolaanse president Nicolás Maduro, dat werd geconfisqueerd nadat hij het had afgekapt, boos op kritische vragen van journalist Jorge Ramos. 


Ramos zei, dat het vinden van de video 'een echte triomf tegen censuur' is en dat het werd geretourneerd door 'vertrouwelijke bronnen' die uit zorg voor hun veiligheid niet kunnen worden genoemd.

Op zijn website liet de Spaanse Univision een deel van het 17 minuten durende interview eind februari in het presidentiële paleis in Caracas zien. Ramos zei dat de video zondag volledig zal worden uitgezonden.


De journalist en zijn team werden uit Venezuela gedeporteerd, nadat Maduro het interview abrupt had beëindigd.

Ramos, een van de meest invloedrijke Spaans sprekende journalisten in de Verenigde Staten, had kort daarna gezegd dat Maduro het interview verkortte toen hij een dag eerder een video van een iPad-opname te zien kreeg van jonge Venezolanen die voedselrestjes uit de achterkant van een vuilniswagen eten.


In de samenvatting van het interview dat donderdag is getoond, biedt Ramos een lijst aan van wat hij zegt zijn meer dan 400 'politieke gevangenen' in Venezuela. Maduro weigert de lijst aan te nemen, ontkent dat er politieke gevangenen in Venezuela zijn en zegt dat Ramos hem probeert te provoceren.

Het interview kwam in een bijzonder gespannen tijd in Venezuela, waar Maduro gevangen zit in een machtsstrijd met oppositieleider Juan Guaidó voor de controle over een land dat jarenlang te lijden heeft gehad van een humanitaire crisis.


(Suriname Mirror/The Associated Press/YouTube/Time/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten