dinsdag 23 juni 2020

Middelbare scholen tijdens total lockdown doelwit inbrekers - Vooral computers buitgemaakt

Scholen worden niet of onvoldoende bewaakt

'Inbraken te wijten aan achterstallige betalingen overheid aan beveiligingsbedrijven'


De West bericht in haar editie van maandagavond 22 juni 2020, dat tijdens de twee weken durende total lockdown bij verschillende middelbare scholen is  ingebroken. Op het VWO 4, AMS (Algemene Middelbare School), SPI (Surinaams Pedagogisch Instituut) en SMO (Schakelinstituut Middelbaar Onderwijs), hebben onbekenden ingebroken in de computerlokalen en computers ontvreemd. Scholen worden niet of onvoldoende bewaakt, waardoor er gemakkelijk ingebroken kan worden. 

De voorzitter van het Directeurenberaad van de middelbare scholen, Lucien Rotsburg, zei in het radioprogramma ABC Actueel, dat de inbraken te wijten zijn aan de achterstallige betalingen van de overheid aan beveiligingsbedrijven. 'Er is zelfs een poging tot inbraak geweest op het IMEAO 2. Ik heb reeds aangifte gedaan, ook zijn de desbetreffende autoriteiten van de inbraken op de hoogte gebracht. Het baart ons zorgen dat zulke diefstallen plaatsvinden. De particuliere bedrijven laten het ook afweten, omdat ze niet op tijd worden uitbetaald. Er moeten maatregelen getroffen worden, want dit kan niet zo doorgaan', aldus Rotsburg.

De inbraken zullen volgens Rotsberg de problemen in het onderwijs nog meer verergeren, wanneer de schooldeuren weer opengaan.

'Het onderwijs heeft al met een heleboel problemen te kampen. En nu gaan we zonder computers zitten en dat kost geen twee cent, waardoor ze niet binnen een handomdraai weer aangeschaft kunnen worden. Als er geen bewaking op de middelbaren scholing is, betekent dat vrij spel voor inbrekers, zodat ze hun slag kunnen slaan', zegt Rotsburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten