dinsdag 23 juni 2020

Oranjeschool op Curaçao moet integreren met andere publieke school in omgeving

(Bron foto: Flickr)
OWCS: 'Openhouden met te weinig leerlingen was niet langer verantwoord'


Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) is actief op zoek naar een integratiemogelijkheid van de Oranjeschool met een andere publieke school in de omgeving. Op die manier wordt toegang en continuïteit van het onderwijs voor de leerlingen gegarandeerd. Dat laat het ministerie van OWCS weten in reactie op het nieuws, dat de Oranjeschool de deuren gaat sluiten. Fit schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 23 juni 2020.

De school aan de Penstraat heeft in de afgelopen jaren een drastische daling gekend van het aantal leerlingen. Ook het schooljaar 2020-2021 is hier geen uitzondering op; tot op heden hebben slechts ongeveer vier leerlingen zich voor groep 1 ingeschreven.

Het ministerie van OWCS, dat deze ontwikkeling van dichtbij heeft gevolgd, geeft aan zich bewust te zijn van het feit dat het niet langer houdbaar en verantwoord is om de school open te houden en is daarom actief op zoek gegaan naar een oplossing in de vorm van integratie. Tegelijkertijd is een oplossing gezocht voor het schoolgebouw en is besloten om daar de Dienst Openbare Scholen (DOS) onder te brengen.

Wat betreft de sector Onderwijs en Wetenschap van DOS, worden verschillende herstructureringstrajecten uitgevoerd die uiteindelijk moeten leiden tot een betere kwaliteit van het onderwijs. In het kader van deze structurele wijzigingen, worden de nodige stappen genomen om zowel docenten als ouders te informeren over de wijzigingen bij de Oranjeschool.

Aan ouders is verteld dat in de wijk, op praktisch dezelfde afstand, drie andere scholen van het funderend onderwijs zijn - waaronder Pedro Luis Brion - waar leerlingen van de Oranjeschool terechtkunnen. 'Zo kunnen ouders gerust zijn en erop rekenen dat hun kinderen toegang blijven hebben tot onderwijs op niveau', aldus het ministerie van OWCS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten