maandag 22 juni 2020

Vijf nieuwe Covid-19 besmettingen maandag 22 juni 2020

Procedure rond quarantaine aangepast, deels terug naar thuisquarantaine


Aan het einde van maandagmiddag 22 juni 2020 telde de dag vijf nieuwe Covid-19 besmettingen. De melding kwam binnen van het laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Suriname heeft 319 positieve tests geregistreerd sinds het nieuwe coronavirus op 13 maart voor het eerst werd bevestigd in het land. Sindsdien zijn zo'n 2.300 tests uitgevoerd. Het aantal actieve cases bedraagt 205, 106 mensen zijn genezen verklaard en 8 personen zijn als gevolg van Covid-19 overleden. Dit schrijft de Ware Tijd.

Dinsdag, woensdag en donderdag start het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, met zogenoemde drive and walk through-testlocaties in een poging er sneller bij te zijn en de verspreiding van het virus nog meer in te dammen.


Momenteel zijn 385 burgers in quarantaine, waaronder een aantal arbeiders van IAmGold/Rosebel Gold Mines. De goudmijn in Brokopondo is intussen als cluster geïdentificeerd.

Tijdens de persbriefing van het Covid-19 Managementteam maandag maakte Daniëlle Veira, directrice Directoraat Nationale Veiligheid, bekend dat de quarantaineprocedures zijn aangepast. Van de twee weken is de eerste in een overheidsinstantie en de tweede week wordt thuisquarantaine, indien de locatie van een patiënt voldoet. Al geruime tijd wordt erop gewezen dat de quarantaineplekken van de regering vol raken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten