dinsdag 23 juni 2020

Elektrische graafmachines verminderen projectemissies in mijnbouw Peru

Hitachi levert milieu- vriendelijke graafmachines aan kopermijn Mina Justa


Hitachi Construction Machinery (HCM) meldt, dat de elektrische graafmachines die het levert aan een open-pit kopermijn in Peru, het project helpen de ecologische voetafdruk te verkleinen. 

HCM leverde vorig jaar EX5600E-6LD-machines ('Face Shovel') aan Marcobre, dat Mina Justa ontwikkelt, een kopermijnproject van US $ 1,6 miljard in de provincie Ica in Peru.

De Japanse fabrikant zei dat EX5600E-6LD's een belangrijke bijdrage leveren aan de groene reputatie van het bedrijf, aangezien de elektrisch aangedreven hydraulische shovels geen brandstof verbruiken - eerdere modellen vertrouwden op dubbele Cummins QSKTA50-CE-dieselmotoren.

'Hoewel milieuproblemen altijd belangrijk waren, zijn ze na de Covid-19-crisis nog prominenter geworden voor bedrijven en het grote publiek', zegt Piet van Bakergem, General Manager Hitachi Construction Machinery Middle East.

De EX5600E-6LD elektrische graafmachine van de Ultra-Large-klasse heeft een bedrijfsgewicht van meer dan 533.000 kilo. De graafmachine kan worden geleverd met een 34 kubieke meter zware Jaws-bak en maakt gebruik van een volledig elektrische tweemotor van 860 kW.

HCM biedt een reeks milieuvriendelijke machines in de categorie kleine apparatuur en in enkele van de grootste segmenten van mijnbouwapparatuur.

Het kopermijnproject, dat volgend jaar operationeel zal zijn, zal naar verwachting 12 miljoen ton oxide-erts en 6 miljoen ton erts per jaar verwerken om tot 102.000 ton / jaar koperconcentraten en 58.000 ton / jaar koperkathode te produceren, gedurende meer dan 16 jaar van het bestaan  van de mijn.


(Suriname Mirror/Mining Magazine/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten