dinsdag 23 juni 2020

Lid inbraakbende door politie tijdens vluchtpoging bij arrestatie neergeschoten - Jongen door kogel in een enkel geraakt

18-Jarige verdachte zou met zeker vier anderen juwelen en horloges hebben gestolen uit handelszaak


Een inbraakverdachte, die gisteren voor de politie op de vlucht sloeg, is door agenten van de afdeling Recherche Paramaribo neergeschoten. De 18-jarige M.M. gaf geen gevolg aan sommaties en waarschuwingsschoten, waarna gericht op zijn benen werd geschoten. Daarbij werd hij in zijn linker enkel geraakt. Dat heeft het Korps Politie Suriname vandaag, dinsdag 23 juni 2020, bekend gemaakt. 

De politie van het bureau Geyersvlijt heeft in de maand juni verschillende aangiften van inbraken opgenomen, gepleegd in hun werk ressort. Deze inbraken zijn gepleegd door een bende, bestaande uit tenminste vijf mannen. Een van de benadeelden is een handelaar in juwelen en polshorloges.

De inbrekers waren de handelszaak binnen gedrongen en hebben daaruit juwelen en polshorloges gestolen. De politie van Geyersvlijt droeg het onderzoek naar deze bende over aan de collega’s van de afdeling Recherche Paramaribo. Na uitgewerkte informatie kwamen de rechercheurs erachter, dat ene M.M. gisteren een van de gestolen horloges zou verkopen aan iemand. Rechercheurs gingen posten en op het moment dat M. het horloge verkocht sloegen zij toe.

Kort na zijn aanhouding zette M. het echter op een lopen. De rechercheurs gingen hem achterna waarbij zij hem tot stoppen sommeerden en ook waarschuwingsschoten losten. Nadat M. geen gevolg gaf aan de sommaties en de waarschuwingsschoten. werd gericht op zijn benen geschoten. Daarbij werd hij in zijn linker enkel geraakt.

Nadat hij medisch behandeld was werd M. overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten