dinsdag 23 juni 2020

Overgang Curaçao Tourist Board naar onafhankelijk toeristenbureau vertraagd door Covid-19

(Bron foto: © Suriname Mirror)
'Vaart maken met Curaçao Tourism Authority (CTA)’ 


Nadat de regering in een besluit van 18 maart instemde met de adviezen voor de overgang naar een onafhankelijk toeristenbureau, kwam de klad in het proces door de uitbraak van Covid-19. Nu is het zaak dat de vaart er weer in wordt gebracht en de Curaçao Tourism Authority (CTA) snel van de grond komt. 'Het is erg belangrijk voor ons', zegt Miles Mercera, directeur van Curaçao Hospitality & Tourism Association (CHATA) vandaag, dinsdag 23 juni 2020, in het Antilliaans Dagblad

Het belang van de transformatie van Curaçao Tourist Board (CTB) naar een nieuwe autoriteit wordt door CHATA aangestipt in het jaarverslag 2019.

'De nieuwe structuur zal de oplossing zijn voor de uitdagingen op het gebied van fondsen, prestatie en leiderschap, omdat de autoriteit onafhankelijk van politieke en overheidsinvloeden kan functioneren.'

CHATA draagt bij in de financiering van de CTA mits ‘de privésector zeggenschap krijgt in de organisatie’. Een commissie met CTB, CHATA en de ministeries van Economische Ontwikkeling en Financiën, heeft eind januari advies uitgebracht aan toenmalig MEO-minister Giselle Mc William over de stichting CTA.

In het besluit dat op 18 maart door minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) is getekend gaat de regering akkoord met de naamswijziging van Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF, het bestuur van CTB) in Curaçao Tourism Authority (CTA). CTA zal behalve met de marketing ook worden belast met het management van het toeristisch product.

De regering volgt het advies om een ‘tourism development fee’ te introduceren die via de International Air Transport Association (Iata) wordt geïnd. De gelden worden in een fonds gestort van waaruit marketingactiviteiten van CTA worden gefinancierd, maar ook investeringen in het toeristisch product. De Raad van Ministers stemt in met het ‘opstarten van het wetgevingstraject’ voor een juridische grondslag van de bijdrage. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten