dinsdag 23 juni 2020

Duizenden zieken in Amazone Peru nadat evangelisten diergeneesmiddel als coronavirus 'redding' toediende

Zo'n 5.000 mensen kregen diergenees- middel ivermectine voor parasitaire infecties bij dieren toegediend


Zo'n 5.000 mensen in het Amazonegebied van Peru kregen diergeneesmiddel ivermectine voor parasitaire infecties bij dieren toegediend door evangelische groepen die het coronavirus met de duivel in verband brachten, en leden daarna aan een verhoogde hartslag en diarree.

Terwijl de wereld racet om een ​​vaccin te vinden, hebben evangelische groepen en een burgemeester in de regio Loreto, in het noordoosten van het Amazonegebied van Peru, de lokale bevolking injecties gegeven met ivermectine, waarvan niet is bewezen dat het effectief is en een 'vreselijke' kant heeft.


De Spaanse krant El Pais meldt dat tot 5.000 mensen in de stad Nauta de behandeling hebben gekregen, aldus Leonardo Tello, de directeur van het lokale radiostation Radio Ucamara, die verslaggevers vertelde 'dat de bijwerkingen verschrikkelijk waren'.

Tello zei, dat sinds mei 'de burgemeester van de provincie en een evangelische alliantie burgers hebben via radiostations opgeroepen om te vaccineren met ivermectine alsof het een vaccin tegen het coronavirus is. In Nauta hebben minstens 5.000 mensen het ontvangen.' Hij zei, dat bij veel van degenen die de behandeling hadden gekregen, de hartslag was verhoogd, terwijl anderen waarschuwden voor diarree als bijwerking.

Tello zegt, dat lokale evangelische voorgangers het coronavirus in verband hebben gebracht met de duivel en het einde van de wereld en de injecties aanbieden als 'een redding'.

Wadson Trujillo, het hoofd van de inheemse gemeenschap in Cuninico, zei dat vrijwilligers van de Misiones Evangelicas de la Amazonia (Amazone-Evangelische Missies) naar het gebied waren gegaan om injecties met ivermectine aan dorpelingen te geven, en zeiden dat het een wettelijk goedgekeurd medicijn was dat 'geeft positieve resultaten als vaccin'.

Hij zei: 'Bijna iedereen hier had symptomen van het coronavirus en ze vechten ertegen met zelfgemaakte medicijnen.' Hij zei dat 7 van de 27 coronavirus-tests die in de gemeenschap werden uitgevoerd positief waren teruggekomen, en dat ze nu gezichtsmaskers hebben voor de hele bevolking.

Lokale media meldden, dat in het Peruaanse Amazonegebied, waar ongeveer een miljoen mensen wonen en ongeveer 300.000 mensen inheems zijn, de angst voor het coronavirus het wijdverbreide gebruik van traditionele medicijnen heeft gezien waarvan niet is bewezen dat ze effectief zijn tegen het virus.

Het ministerie van Volksgezondheid van Peru heeft al gewaarschuwd voor het gebruik van ivermectine, omdat het nog niet aan alle vereisten voor gebruik bij mensen voldoet. Het ministerie zei: 'Ivermectine voor dieren mag niet worden gebruikt als vervanging voor gebruik bij mensen om coronavirus te behandelen.'

(Suriname Mirror/El Pais/Mirror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten