dinsdag 23 juni 2020

UNHCR beschouwt meer dan 3,5 miljoen Venezolaanse migranten als vluchtelingen

Venezolanen toegevoegd aan het totale aantal vluchtelingen wereldwijd

Een arbeider, een migrant uit Venezuela, draagt een nieuw gemaakte doodskist voor slachtoffers van Covid-19 naar een opslagruimte in een kistenfabriek in Lima, Peru, op 4 juni 2020.

Het kantoor van de Hoge Commissaris voor Vluchtelingen van de Verenigde Naties (United Nations High Commissioner for Refugees) zegt, dat de meer dan 3,5 miljoen Venezolanen die het land de afgelopen vijf jaar hebben verlaten officieel als vluchtelingen worden beschouwd. 

De UNHCR-aankondiging, die samenviel met Wereldvluchtelingendag op zaterdag 20 juni 2020, zei dat de Venezolanen werden toegevoegd aan het totale aantal vluchtelingen wereldwijd.

'Welnu, deze beslissing komt na een zeer brede discussie in de organisatie over hoe de Venezolanen die naar het buitenland zijn ontheemd, te categoriseren', zegt Luis Fernando Godinho, UNHCR-woordvoerder in Brazilië.

Sinds vorig jaar zei de UNHCR, dat deze mensen internationale bescherming nodig hebben en daarom als vluchteling moetten worden erkend. De classificatie van het bureau omvat ook duizenden mensen uit Midden-Amerika die vorig jaar Mexico zijn binnengekomen, in de hoop op een beter leven in de Verenigde Staten nadat ze zijn ontsnapt aan geloofwaardige levensbedreigende situaties als gevolg van criminele georganiseerde groepen in hun eigen land.

De vluchtelingenorganisatie zei, dat vluchtend voor geweld in het land van herkomst voldoende reden was om een ​​migrant als vluchteling te classificeren. Ondertussen heeft de UNHCR gastregeringen gevraagd vluchtelingen en asielzoekers dezelfde voordelen te bieden als hun eigen burgers .

(Suriname Mirror/VoA News)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten