dinsdag 23 juni 2020

Nieuwe coalitie wil met gesprekken inzicht krijgen in visie politieke partijen

Nieuwe regering streeft naar een snelle en voortvarende aanpak van crisis

Bespreking met NDP vindt dinsdag 23 juni plaats


Met de gesprekken die de leiders van VHP, ABOP, NPS en PL voeren, wenst de nieuwe coalitie inzicht te verkrijgen in de visie van de politieke partijen, zodat zaken die van belang zijn voor de ontwikkeling van het land, meegenomen kunnen worden in het nieuw regeerprogramma. Dit zeggen de partijen maandag 22 juni 2020 in een persbericht. 

De consultaties met de politieke partijen die deelgenomen hebben aan de verkiezingen, volgen na een hele reeks hearings die afgelopen twee weken hebben plaatsgevonden met stakeholders uit alle delen van de samenleving.

De nieuwe regering wenst met deze consultatieronden een zo breed mogelijk draagvlak te creëren voor het te vormen beleid. Dit vanwege een snelle en voortvarende aanpak van crisis waar ons land zich momenteel in bevind.


De hearings zijn erg belangrijk, 'omdat we met zijn allen weten dat de situatie in het land zeer ernstig is. De nood is erg hoog en we zullen bij het uitzetten van het beleid realistisch moeten blijven', aldus de partijen.

De ontmoeting met de NDP ging maandag niet door, omdat de uitnodigingsbrief niet op de juiste plek was bezorgd. Deze bespreking vindt dinsdag plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten