dinsdag 23 juni 2020

Berenstein, voorzitter C-47, bezorgd over niet naleven Covid-19 maatregelen door bedrijven

'Opheffen totale lockdown houdt niet in dat de maatregelen zijn versoepeld'


Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zegt zich er zorgen over te maken, dat niet alle bedrijven de afstand van anderhalf tot twee meter in acht nemen. Veel bedrijven zijn gisteren op volle sterkte gestart met de activiteiten. 

Hij doet een beroep op de bedrijven om er rekening mee te houden, dat opheffen van de totale lockdown niet inhoudt dat de maatregelen zijn versoepeld. Er moet rekening mee worden gehouden, dat Covid-19 er is om te blijven.

Verspreiding moet zo veel mogelijk worden ingedamd, aldus de vakbondsleider vandaag, dinsdag 23 juni 2020, op Starnieuws. Berenstein benadrukt, dat er geen risico's genomen moeten worden. Werknemers moeten niet blootgesteld worden aan besmettingen. Bedrijven moeten hun productie voortzetten met inachtneming van de maatregelen die gelden. Het is al een feit, dat medewerkers in bedrijven geïnfecteerd zijn geraakt. Voorkomen moet worden dat de explosieve groei die reeds te zien was, zich zal herhalen.

'Het is goed dat het medische team nu ook naar wijken gaat om mensen te testen. Dit moet in feite ook doorgevoerd worden naar bedrijven', vindt Berenstein.

Bedrijven moeten de situatie eerst goed evalueren voordat besloten wordt om op honderd procent te draaien. De vakbondsleider zegt verder, dat iedereen verantwoordelijkheid moet nemen. Dit geldt zowel voor individuen als voor bedrijven. Er zullen gesprekken gevoerd worden met bedrijven waar personeel vindt, dat veiligheid onvoldoende in acht wordt genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten