dinsdag 23 juni 2020

Meisje (20) doet aangifte van verkrachting tegen 38-jarige bonuman

Zijn ‘winti’ had hem opgedragen om seks met haar te hebben...


Een 20-jarig meisje, die wegens gezondheidsklachten naar een bonuman was gestapt voor hulp, heeft begin 5 juni aangifte gedaan tegen deze bonuman van verkrachting, feitelijke aanranding en bedreiging met een misdrijf, meldt het Korps Politie Suriname vandaag pas, dinsdag 23 juni 2020. 

De bonuman, de 38-jarige Maikel B., is vrijdag 12 juni door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) opgespoord en aangehouden en overgedragen aan de collega’s van bureau Leiding 9a. Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie, hangende het strafrechtelijk onderzoek, in verzekering gesteld door de politie.

Volgens verklaring van het meisje heeft zij gezondheidsproblemen. Toen doktershulp niet het gewenste resultaat bij haar opleverde, besloot haar moeder haar voor een ‘kot luku’ te brengen naar haar oom, de ‘bonuman’ Maikel. Deze ‘kot Luku’ was de basis voor andere rituelen, waarbij het slachtoffer en haar moeder gebracht werden naar een begraafplaats. Op de begraafplaats liet Maikel het slachtoffer en haar moeder beloven, dat zij niemand iets zouden vertellen over handelingen gepleegd door hem naar het slachtoffer toe in verband met haar genezing.

De dag na het bezoeken van de begraafplaats, belde Maikel het slachtoffer met de mededeling dat zijn ‘winti’ hem de boodschap had gebracht, dat hij haar thuis moest ophalen om met haar alleen iets te bespreken. Hij haalde het meisje op en bracht haar naar een pension waar hij het slachtoffer te kennen gaf dat zijn ‘winti’ hem had opgedragen om seks met haar te hebben. Toen het slachtoffer weigerde kreeg Maikel ‘winti’ waarbij die ‘winti’ haar voorhield dat de ‘jorka’s’, die op die bewuste begraafplaats rond dolen, haar om het leven zouden brengen als zij niet met Maikel naar bed zou gaan.

Daarnaast bedreigde die ‘winti’ van Maikel haar ook met een rumfles zeggende, dat hij haar daarmee op het hoofd zou slaan als zij niet toe gaf aan zijn seksverlangen. Het slachtoffer liet Maikel toen zijn seksuele lust op haar botvieren. Nadat Maikel haar misbruikt had bracht hij haar weer naar huis.

De volgende dag belde hij haar weer op met het verhaal dat zijn ‘winti’ hem gezegd had, dat zij in zes verschillende straten in haar buurt moest gaan om zand te nemen. Terwijl zij daarmee bezig was stopte Maikel in een auto naast haar en bracht haar onder dwang naar een ander pension waar hij haar weer seksueel misbruikte.

Nadat het slachtoffer thuis was afgezet vertelde zij haar familie wat Maikel haar misdaan had. De familie spoorde het slachtoffer aan om gelijk aangifte tegen Maikel te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten