dinsdag 23 juni 2020

Regering niet in staat distributie van de Covid-19-steunpakketten goed te organiseren

'Distributie stopgezet vanwege grote toestroom en negeren sociale afstand'


De regering heeft opnieuw besloten de distributie van de Covid-19-steunpakketten bij de veertien locaties stop te zetten. 'Omdat er nog steeds een grote massa kwam en de sociale afstand niet in acht werd genomen door de mensen', aldus directrice Angela Salomo van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting maandag 22 juni 2020 tijdens de reguliere persconferentie van het Covid-19 Managementteam, zo bericht de Ware Tijd. 

Ze maakte duidelijk, dat het 'geen ramp' is, omdat enerzijds er tussen 9 en 20 juni meer dan achttienduizend pakketten zijn verdeeld en anderzijds 6 juli de draad weer wordt opgepakt. Echter, distributie zal dan slechts verlopen via de verschillende wijkkantoren van het ministerie.

Registratie kan tussen 24 en 30 juni tussen acht uur 's morgens en twaalf uur 's middags. Ze riep mensen op zich slechts op te geven als ze 'echt behoeftig' zijn.

Ook de registratie voor de werkloosheidsuitkering aan de Gongrijpstraat is stopgezet. Daartoe besloot de regering, omdat op die plek geen goede condities waren om de Covid-19-maatregelen, waaronder sociale afstand, na te leveren. Besloten is opgave te doen via de Covid-19-website of via e-mail. Bij de Gongrijpstraat hebben eerder zeker vierduizend personen zich opgegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten