dinsdag 5 mei 2020

Wereldbank verstrekt Suriname 412.000 dollar om essentiële medische benodigdheden te kopen voor noodhulp inzake Covid-19

'Tijdige toezegging financiering voorziet in onmiddellijke behoeften Surinaamse gezondheidssysteem'


De Wereldbank heeft Suriname 412.000 dollar verstrekt om essentiële medische benodigdheden te kopen voor de noodhulp van het land inzake de Covid-19 (coronavirus)-pandemie.

'De Wereldbank is verheugd dat tijdige toezegging van financiering een snelle verwerving en distributie van essentiële medische benodigdheden en apparatuur mogelijk heeft gemaakt om in de onmiddellijke behoeften van het Surinaamse gezondheidssysteem te voorzien', aldus Tahseen Sayed, Wereldbank Landen Directeur voor het Caribisch gebied dinsdag 5 mei 2020.


Als onderdeel van de snelle reactie bij het begin van de pandemie, profiteerde Suriname van deze financiering van de Wereldbank om persoonlijke beschermingsmiddelen en medische benodigdheden aan te schaffen en te distribueren naar belangrijke ziekenhuizen die Covid-19-gevallen behandelen.

Deze middelen zijn beschikbaar gesteld in het kader van het Saramacca Canal System Rehabilitation Project met behulp van de Contingency Emergency Response Component (CERC). Met CERC's kunnen middelen uit het project worden herverdeeld om te worden gebruikt voor noodhulpactiviteiten. Verdere noodactiviteiten die mogelijk steun van de Wereldbank nodig hebben, worden besproken met de regering van Suriname.

'De Wereldbankgroep, een van de grootste financierings- en kennisbronnen voor ontwikkelingslanden, onderneemt brede, snelle actie om ontwikkelingslanden te helpen hun pandemische respons te versterken. We verhogen de ziektebewaking, verbeteren interventies op het gebied van de volksgezondheid en helpen de particuliere sector bij het blijven exploiteren en behouden van banen. In de komende 15 maanden zullen we tot wel $ 160 miljard aan financiële steun inzetten om landen te helpen de armen en kwetsbaren te beschermen, bedrijven te ondersteunen en het economisch herstel te ondersteunen, inclusief $ 50 miljard aan nieuwe IDA-middelen in beurzen of zeer concessionele voorwaarden.'

(Suriname Mirror/Worldbank/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten