dinsdag 5 mei 2020

MAN Energy Solutions S.E. breidt capaciteit DPP2 Bemland-elektriciteitscentrale EBS in Paramaribo uit van 84 MW naar 126 MW

'DPP2-energiecentrale een van de zuinigste energiecentrales in de regio'



MAN Energy Solutions S.E. breidt de capaciteit van de DPP2 Bemland-elektriciteitscentrale van de EBS uit in Paramaribo uit van 84 MW naar 126 MW. MAN levert twee MAN 18V48 / 60TS-motoren voor de uitbreiding, waarbij elke motor een 21 MW-dynamo aandrijft om 42 MW extra elektrisch vermogen te leveren aan het Paramaribo-elektriciteitsnet dat ongeveer de helft van de bevolking van het land, die in de hoofdstad woont en werkt, bedient. 

De Bemland-centrale DPP2 63 MW is eigendom van en wordt beheerd door het overheidsbedrijf Energiebedrijven Suriname (EBS). De fabriek is oorspronkelijk gebouwd door BWSC (Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S) en MAN Energy Solutions in 2012 en gefinancierd door de overheid en het lokale bedrijf OLIBIS. In 2015 werd de centrale uitgebreid met 21 MW en voor deze tweede uitbreiding van 42 MW wordt het project opnieuw gefinancierd door OLIBIS in samenwerking met EBS en de Surinaamse overheid.

'Het project toont op indrukwekkende wijze het succes van onze langdurige klantrelatie aan doordat OLIBIS N.V. en EBS onze energiecentraletechnologieën al 15 jaar waarderen als betrouwbare en efficiënte oplossingen voor hun energieprojecten. We zijn ook erg blij om onze relatie met BWSC voort te zetten, met wie we wereldwijd al meer dan 1000 MW aan energiecentralecapaciteit hebben geïnstalleerd', zegt Thorsten Dradrach, hoofd Sales voor Elektriciteitscentrales in de Amerika's bij MAN Energy Solutions.

De DPP2-energiecentrale beschikt momenteel over MAN 18V48 / 60TS-motoren en is al een van de zuinigste energiecentrales in de regio, en is ook ontworpen voor extreem stille werking, aldus het bedrijf.

Na de uitbreiding zal de EBS de werking van de minder efficiënte en kleinere motoren in de naburige DPP1-energiecentrale geleidelijk verminderen, met als resultaat lagere geluidsemissies voor omwonenden.

De open constructie van de fabriek uit de jaren zestig en de centrale locatie in Paramaribo zijn een constante bron van lawaai geweest. De nieuwe MAN-units daarentegen zijn ontworpen om een ​​betrouwbare en zuinige stroomvoorziening te garanderen, terwijl de geluidsemissies tot een minimum worden beperkt.

(Suriname Mirror/Diesel & Gas Turbine Worldwide)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten