dinsdag 5 mei 2020

Personeel wil af van minister Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur

VHP-Assembleelid Nurmohamed: ‘Ferrier had allang moeten bedanken’ 

Voorzitter bond: 'Er valt niet met haar te communiceren, ze schreeuwt tegen personeelsleden en voert een schrikbewind'


Het personeel wil zo snel mogelijk af van minister Lilian Ferrier en André Misiekaba laten waarnemen. Medewerk(st)ers stellen niet met de minister te kunnen werken. 'Er valt niet met haar te communiceren, ze schreeuwt tegen personeelsleden en voert een schrikbewind. De minister vertoont bipolair gedrag, dit wordt bevestigd door haar wisselende stemming', zegt de voorzitter van de Bond Personeel van het ministerie van Onderwijs (BPMO), Guno sabajo, aldus De West van maandagavond 4 mei 2020

Het personeel is sinds donderdag 30 april, in afwachting van een reactie van Ferrier op een eerder verzonden brief inzake punten van het stafcollectief, personeelsbond en ABO, in beraad en de bond heeft besloten zich te wenden tot het staatshoofd. Het personeel is thuis en heeft in het weekend besloten president Bouterse te vragen, André Misiekaba als waarnemend minister te laten fungeren tot de verkiezingen.

Personeelsleden vertellen, dat sinds het aantreden van Ferrier, zij het personeel kleineert en onbeschoft behandelt. Ook zeggen ze dat er geen sprake is van goede beleidsvorming en dst Ferrier op slinkse wijze denigrerende uitspraken doet.

'Ferrier had allang moeten bedanken. Ze is een paar keren in opspraak geraakt met het personeel en ook in het parlement zijn ze haar gedrag zat. De bond heeft alle recht iemand voor te dragen wie hij als waarnemend minister wil en de regering kan het afwijzen of goedkeuren', zegt VHP-parlementariër en lid van de onderwijscommissie in d Assemblee Riad Nurmohamed aan De West.

Naar verluidt worden medewerk(st)ers die kritisch zijn vervangen en worden directoraten ‘onthoofd’. Ook wordt er geklaagd, dat formele brieven door bodyguards van de bewindsvrouwe worden bezorgd en worden werkopdrachten in plaats van persoonlijk via ‘Whatsapp’ besproken. Het personeel bevestigt hiermede, dat Ferrier niet binnen het ambtelijke thuis hoort.

Ofschoon president Bouterse het voorstel van de BPMO nog niet heeft goedgekeurd, stelt Nurmohamed dat Misiekaba geen goed ‘beeld’ is voor ons onderwijs. 'Sommige mensen schamen zich niet. Misiekaba is geen goed voorbeeld, dat hebben we reeds aan zijn uitspraken en houding op het podium gezien. Misiekaba heeft het wanbeleid van deze regering altijd ondersteunt en zo een persoon hebben we niet nodig in het onderwijs', aldus Nurmohamed. .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten