dinsdag 5 mei 2020

Groen licht om weer groep repatrianten terug te halen naar Suriname

Vrijdag 8 mei worden zo'n 220 repatrianten  uit Nederland terug verwacht


Het Covid-19 Managementteam heeft groen licht gegeven om een volgende groep repatrianten terug te halen naar Suriname. De eerstvolgende repatriatie vlucht uit Belém, Brazilië, wordt woensdag uitgevoerd. Op deze vlucht zullen ongeveer 56 Surinamers huiswaarts gebracht worden. 

Donderdag komen 13 repatrianten uit Guyana terug naar Suriname. De tweede repatriatie vlucht uit Nederland volgt vrijdag, met ongeveer 220 Surinamers. Na terugkomst zullen al deze repatrianten 14 dagen in quarantaine geplaatst worden in een overheids faciliteit. Eenieder die gerepatrieerd wordt, wordt geadviseerd de repatriatie- en quarantainedocumenten van het ministerie van Volksgezondheid, die ter beschikking zijn op de Covid-19 website, eerst in te vullen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is in samenwerking met alle nodige actoren de mogelijkheden nagegaan om ingezetenen terug te halen naar Suriname. Dagelijks worden vergaderingen belegd met de verschillende diensten die ervoor moeten zorgen, dat mensen veilig en verantwoord teruggehaald worden naar Suriname, aldus het Nationaal Informatie Instituut dinsdag 4 mei 2020.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten