dinsdag 5 mei 2020

Bijna 8.000 Covid-19-besmettingen in Colombia

358 Doden sinds start uitbraak op 6 maart



De officiële Covid-19-telling voegt 305 gevallen toe, die het nationale totaal verhogen tot 7.973. Het dagelijkse aantal coronavirusinfecties in Colombia blijft fluctueren van een piek van respectievelijk 499 en 383 op respectievelijk 1 en 3 april tot lagere percentages tussen 100 en 200 voor bijna heel april. 

Het dodental van het virus is ook tragisch verlopen en eist 358 levens sinds de uitbraak op 6 maart, waaronder 18 extra dodelijke slachtoffers op maandag volgens het ministerie van Volksgezondheid. Het meest recente bulletin van het Instituto Nacional de Salud (INS) beweert dat 1.807 patiënten zijn hersteld van de ziekte en die, volgens president Iván Duque in zijn avondrede aan de natie, 'snelle acceleratie' vertoont en voegde toe, dat van 4.228 verwerkte tests 305 positieven een infectiepercentage van 0,7% laten zien - onder de 10% die is vastgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De dodelijke slachtoffers op maandag van COVID-19 waren in het hele land, met vier slachtoffers in Cartagena (Bolívar), drie in Leticia (Amazonas), drie in Bogotá, twee in Cali en anderen in Soledad (Atlántico), Tumaco (Nariño), Valledupar (César), Buenaventura (Valle), Unión (Chocó) en Manizales (Caldas). In Bogotá stegen de gevallen van infectie met 126, waardoor het nieuwe totaal voor de hoofdstad op 3.084 kwam.

Het departement Amazonas rapporteerde met 47 het op één na hoogste aantal gevallen in het land, gevolgd door Valle del Cauca (37) en Atlántico (27).

President Iván Duque heeft geen details onthuld over de maatregelen die na 11 mei zullen worden uitgevoerd. De president betuigde zijn condoleances aan de families van de slachtoffers van Covid-19 en herhaalde de noodzaak om de economie weer 'verantwoordelijk' aan het werk te krijgen door een strikte sociale afstand te nemen in het openbaar vervoer en protocollen voor bioveiligheid voor alle sectoren.

(Suriname Mirror/The Bogota Post)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten