dinsdag 5 mei 2020

Russische helikopter kost Suriname maandelijks US$ 240.000 leasekosten...

Helikopter vooral ingezet voor transport pakketten naar binnenland in verband met NDP-propaganda...


De West meldt maandagavond 4 mei 2020, dat de regering Bouterse in december 2019 US$ 1.4 miljoen voor de aanschaf van een Russische helikopter heeft betaald. Volgens de factuur was het bedrag van US$ 1.150.000 voor 'Payment of the positioning, depositioning of helicopter to Suriname'. 

Daarnaast moest volgens De West de Staat US$ 240.000 betalen in december voor de maandelijkse lease van de helikopter. Het totaalbedrag dat in december werd betaald kwam daardoor op US$ 1,390,000. Opmerkelijk is het, dat op de factuur US$ 1,390,000 stond, maar op de bankovermakingen staat afgerond US$ 1.4 miljoen. De vraag is nu, waar die 10.000 naar toe is gegaan?

De overheid zal minimaal vier keer US$ 240.000 hebben moeten neertellen voor deze helikopter ofwel de regering heeft zeker al minimaal US$ 960.000  moeten betalen aan leasekosten.

De helikopter wordt overwegend ingezet voor het vervoeren van pakketten naar het binnenland, in verband met NDP-propaganda. Dit schrijft De West vernomen te hebben uit kringen zeer bekend met de luchtvaart in het land.

De Russische helikopter staat constant op een airstrip te Afobaka. Vanuit deze airstrip word gevlogen naar het binnenland met pakketten. Onlangs werden er ook foto’s op social media verspreid van NDP-parlementariër Silvana Afonsoewa in een NDP t-shirt in de helikopter met een grote voorraad basisgoederen. Hierdoor wordt het vermoeden bevestigd, dat de NDP staatsmiddelen misbruikt voor haar propaganda.

Deze pakkettenpropaganda is structureel bij de regering om stemmen te winnen voor de komende verkiezingen, en het overgrote deel de taak is van de helikopter, maar ook dat die afgelopen week werd ingezet om het NCCR (Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing) bij te staan bij de oostgrens in verband met Covid-19.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten