dinsdag 5 mei 2020

Didi Kempot, de legendarische Indonesische artiest, overleden

Kempot, ook in Suriname bekend, overleed aan een hartaanval

(Bron foto: Merdeka.com)

De beroemde zanger Dionisius Prasetyo, meer bekend onder de artiestennaam Didi Kempot, is vandaag, dinsdag 5 mei 2020, overleden aan een hartaanval in het ziekenhuis RS Kasih Ibu Solo. Dit is bevestigd door de Public Relations assistent-manager van het hospitaal, Divan Fernandez. Hij werd vanochtend met spoed in bewusteloze toestand gebracht naar het Kasih Ibu-ziekenhuis in Midden-Java. Lord Didi, zoals hij liefkozend werd genoemd door zijn fans, stierf op 53-jarige leeftijd. Dit meldt de Indonesische zender Kompas TV op YouTube, aldus de Ware Tijd.


Niet alleen in zijn geboorteland, maar ook in Suriname zijn mensen geraakt door zijn dood. Oud-omroeper Jurmic Partodongso: 'Hij heeft door zijn nummers eraan bijgedragen de Javaanse taal in stand te houden. Ik denk niet dat er een Surinamer is die hem niet heeft gekend.'

Didi Kempot kwam vaak naar Suriname voor optredens en is bekend van nummers als 'Angen Paramaribo', 'Layang kangen' en 'Ali ali'.


Hij was er in 2018 voor het laatst voor een groot concert. Daarbij was duidelijk dat zijn fanbase niet alleen uit Javanen bestaat.



Een kleine twee maanden geleden - vlak vóór de lockdown - trad 'The God Father' nog op in Purwokerto, een stad in Java, Indonesië. Hij liet daarbij Stanlee Rabidin op het podium halen. Samen zongen ze onder meer het duet 'Pamer Bojo'.

Op social media circuleren foto's waar familieleden afscheid nemen van de artiest voordat zijn stoffelijk overschot naar het mortuarium wordt afgevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten