dinsdag 5 mei 2020

Leden Bond Penitentiaire Ambtenaren in Suriname leggen werk neer

Bond eist overbruggingstoelage en terugwerkende kracht van nieuwe loonreeks


Starnieuws meldt vanmiddag, dinsdag 5 mei 2020, dat de Bond Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) tijdens een ledenvergadering heeft besloten in actie te gaan. Aan minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie was nog ruimte gegeven om met een oplossing te komen, maar tot nu toe zijn er geen resultaten. 
  
De bond wil een overbruggingstoelage en de terugwerkende kracht (twk) van de nieuwe loonreeks, zoals afgesproken was. De bond had de minister toegezegd te zullen wachten tot 5 mei. Als er dan geen resultaat zou zijn, zou alles zonder pardon platgelegd worden.

Bestuurslid Anil Ramharakh zegt, dat de tegoeden niet overgemaakt zijn. Minister Getrouw is zelfs in de vergadering geweest om de leden toe te spreken. Hij heeft ter plekke contact opgenomen met vicepresident Ashwin Adhin. Hij trachtte ook zijn collega Gillmore Hoefdraad van Financiën te bellen, maar kreeg geen gehoor.

De bond stelt het op prijs dat de bewindsman alle moeite heeft gedaan om zaken in orde te krijgen. 'Wij hebben lang genoeg gewacht. De ledenvergadering heeft besloten unaniem in actie te gaan', zegt Ramharak.

Personeel bij de vier inrichtingen hebben het werk neergelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten