vrijdag 1 februari 2019

Woordvoerder Jameson van ex-militairen: 'We worden genegeerd door president Bouterse'

(Bron foto: Waldo Jameson)
'Weet je hoelang we onze stem al laten horen, ze luisteren niet naar ons, er komt geen oplossing'


'De president heeft zijn werk al gedaan. Ik zal hem nu ook uitleggen dat jullie bij mij zijn gekomen. Ik kan nu niet aangeven wanneer er een oplossing komt', zei Eugène Van der San, directeur van het Kabinet van de President gisteren tegen ontevreden ex-militairen. Een ruim dertig man tellende groep was naar het kabinet gegaan in de hoop de president te spreken. De groep werd echter ontvangen door de directeur, die beloofde Bouterse te bewegen om de ontevredenheid weg te nemen, zo bericht de Ware Tijd vandaag,vrijdag 1 februari 2019.

Waldo Jameson, woordvoerder van de groep, zegt dat de mannen de moed niet opgeven en hun misnoegen zullen blijven uiten. 'Weet je hoelang we onze stem al laten horen? Ze luisteren niet naar ons. Er komt geen oplossing.' Jameson stelt,dat de groep ervoor gekozen heeft haar stem weer te laten horen, omdat beloftes van de overheid niet worden waargemaakt.


De ex-militairen zijn boos op de president omdat hij niet naar hen omkijkt en ze voelen zich meer dan ooit voor de gek gehouden. Dat ze de president willen spreken is, omdat zij geen hoop hebben dat praten met tussenpersonen enige verandering zal brengen. Hen is al enige tijd opnieuw beloofd, dat zij in aanmerking zouden komen voor een baan en voorzieningen. De woordvoerder zegt, dat er momenteel binnen de groep van 250 ex-militairen vrees is ontstaan voor het wegvallen van de maandelijkse resocialisatie vergoeding van Srd 200. Enkele personen zijn alvan de betaallijst geschrapt en volgens geruchten volgen er meer.

'Ze willen dat we gekke dingen doen, we krijgen nauwelijks wat. We zullen tekeer gaan als ze niet luisteren. We kunnen ook gek doen. Willen ze dat we tekeer gaan om een Srd 200', werd er geroepen door de ontevreden personen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten