vrijdag 1 februari 2019

NV Luchthavenbeheer en Copa Airlines uit Panama tekenen intentieverklaring

Eerste Copa Airlines vlucht wordt op 6 juli uitgevoerd


NV Luchthavenbeheer en Copa Airlines uit Panama hebben donderdag een intentieverklaring getekend. De eerste Copa Airlines vlucht wordt op 6 juli uitgevoerd. Copa Airlines is uitgeroepen tot de 'Most Punctual Airline in The World' van 2018. De luchtvaartmaatschappij is ook al zes jaren achtereen de 'Most On-time Airline' van Latijns-Amerika. Dit meldt Starnieuws vrijdag 1 februari 2019.

Het Copa Airlines Panama–Paramaribo Route Launch Event werd gehouden in de Ballroom van Hotel Torarica en de stukken werden getekend door Vijay Chotkhan van NV Luchthavenbeheer en Bernardo Ordás van Copa Airlines.


Suriname is nu één van de 33 landen en 81 bestemmingen die het netwerk van de Panamese luvhtvaartmaatschappij telt.

Copa Airlines gaat twee keer per week vliegen van en naar Paramaribo vanuit Tocumen Airport in Panama. Copa Airlines heeft een vloot van 109 vliegtuigen, laatst nog aangevuld met een Dreamliner die is aangepast voor extra comfort.

De laatste twee jaren heeft het bedrijf nog meer prijzen in de wacht gesleept. Voor beste service aan de grond en in de lucht en is uitgeroepen tot Best Airline van Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Copa Airlines is ook lid van de Star Alliance, een organisatie van samenwerkende vliegmaatschappijen met een netwerk van 1.300 bestemmingen in 190 landen. Copa wil meer en richt zich op dominantie van de regionale markt. Grote kansen en meer mogelijkheden voor toerisme, handel, meer bekendheid voor Suriname en meer reisbestemmingen voor de Surinamer, is wat de rode draad vormt bij de rij van sprekers voorafgaand aan de ondertekening.

De verwachtingen zijn hoog bij Chotkhan, Ordás, directeur Luziano Truideman van Buitenlandse Zaken, minister Stephan Tsang van Handel, Industrie & Toerisme en Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

Chotkhan merkte op, dat de eerste concrete stap is gemaakt met het plan van Luchthavenbeheer om in 2033 minimaal 1 miljoen passagiers per jaar te verwerken. Momenteel komen en gaan er gemiddeld 453.000 passagiers per jaar door de ‘gates’ van de Johan Adolf Pengelluchthaven. Copa Airlines brengt een extra 16.000 met zich mee, aldus Chotkhan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten