vrijdag 1 februari 2019

Amerikaanse militaire vliegtuigen in Bogota, Colombia, leiden tot speculaties

'Het is routine en normaal, in overeenstemming met goede relaties tussen de twee regeringen'


Colombia bevestigt vrijdag 1 februari 2019, dat Amerikaanse militaire vliegtuigen aanwezig zijn in Bogota, maar zegt dat het routine en normaal is, in overeenstemming met 'goede relaties tussen de twee regeringen. Het is een routinevlucht die de Verenigde Staten maken naar Colombia, het komt periodiek met een aantal elementen', vertelde minister van Defensie Guillermo Botero aan FM-nationale radio.
 
'We hebben periodieke samenwerking van de Verenigde Staten. We wachten op radar en andere elementen die ons helpen en die erg belangrijk zijn, zoals technologische platforms. Een deel van dat materiaal komt met die vluchten', voegde Botero eraan toe.


Met betrekking tot de vrees voor eventuele militaire agressie tegen Venezuela geleid door Washington met de steun van Bogota, antwoordde de minister van Defensie: 'Ze proberen het te associëren en dat is niet waar.'

De onthulling van lokale FM-radio over de landing van Amerikaanse militaire vliegtuigen op het Catam-militaire vliegveld van Bogota (Comando Aéreo de Transporte Militar) donderdag zorgde voor grote spanningen bij Colombianen. Volgens dat lokale station werd de aanwezigheid van een C17A Globe Master-vrachtvliegtuig en een Boeing 737 in Catam geverifieerd.


Bovendien had de Amerikaanse website Civ.Mil.Air, die gespecialiseerd is in de militaire luchtvaartbewegingen, ook de aankomst in Colombia van de C17A Globe Master om 15:00 lokale tijd woensdag en de terugkeer naar de noordelijke natie na 19 uur die dag.

De gebeurtenis veroorzaakte alarm in het binnenlandse scenario, waar verschillende politieke sectoren de nauwe alliantie tussen Colombia en de Verenigde Staten afwijzen in verband met het negeren van de constitutionele regering van Venezuela.
Het gebeurt ook te midden van het tumult veroorzaakt door de annotatie die verscheen in het schrift van de Amerikaanse National Security Advisor, John Bolton, die las: 'Vijfduizend troepen voor Colombia.'

(Suriname Mirror/Prensa Latina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten