vrijdag 1 februari 2019

Minister Pengel: ‘OWT&C heeft 50 bussen via Rudisa gekocht'

Verhalen dat bussen voor openbaar vervoer zijn verwijst minister naar het rijk der fabelen

'Merendeel is bestemd voor het Nationaal Leger, rest wordt verdeeld onder politie en ministerie van OWT&C'


Anand Pherai, directeur van Rudisa Motor Company en Rudisa Heavy Equipment, bevestigt vrijdag 1 februari 2019 in het Dagblad Suriname, dat de overheid bussen via zijn bedrijf naar Suriname heeft laten halen. Van de 200 30-persoons Mitsubishi Rosa bussen en de 10 Mercedes Benz Caio bussen behoort een deel toe aan de overheid, terwijl een ander deel bestemd is voor een particulier bedrijf.   'We kunnen niet 200 bussen tegelijk op een schip zetten en naar Suriname halen, dus de bussen worden in fasen binnengebracht. Nu zijn er al 35 hier', zegt Pherai. 

Deze geïmporteerde bussen zijn momenteel ondergebracht aan de Hofstede Crullaan. Pherai stelt dat de overheid in 2013 een openbare inschrijving heeft gehouden, waar ook Rudisa aan mee heeft gedaan. Uiteindelijk is ook dit bedrijf gekozen om de bussen te leveren. 'Rudisa heeft de producten ook gefinancierd voor de overheid', aldus de Rudisa-directeur.

Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) zegt,dat zijn ministerie 50 bussen via het bedrijf heeft laten halen. Het grootste deel is bestemd voor het Nationaal Leger, terwijl de rest wordt verdeeld onder de politie en het ministerie van OWT&C. Geluiden alsof deze bussen zullen worden ingezet om meer invloed te krijgen bij het openbaar vervoer, waar de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) een dominante rol heeft, verwijst de bewindsman naar het rijk der fabelen.

'Het zijn geen bussen voor het openbaar vervoer, maar diensten van de overheid die bussen nodig hebben om personeel, manschappen en gedetineerden te vervoeren. Ook voor het vervoer van personeel van de Meteorologische Dienst, Luchtvaartdienst en luchtverkeersleiders. Het zijn dus gewoon vervangingsinvesteringen van oud materieel', aldus de minister.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten