vrijdag 1 februari 2019

'Wij willen simpelweg geen afvalverwerkingsplant hebben in onze buurt'

Bewoners Dijkveld: 'We hebben al veel last van bestaande bedrijfsactiviteiten, meer last willen we niet'


Een stakeholders bijeenkomst te Dijkveld donderdagmiddag over de milieu- en sociale effectenstudie voor het opzetten van een waste management faciliteit door Kuldipsingh Port Facility NV aan de Sir Winston Churchillweg in het resort Houttuin, is vastgelopen. Halverwege de technische presentatie van HSE-Q Supervisor van Kuldipsingh Port Facility, Kavita Ramdjielal, hadden de aanwezige buurtbewoners er genoeg van en kwamen in beroering, aldus het Dagblad Suriname vrijdag 1 februari 2019.

'Wij hebben geen presentatie nodig. Wij willen simpelweg geen afvalverwerkingsplant hebben in onze buurt. We hebben al veel last van de bestaande bedrijfsactiviteiten, meer last willen we niet', zeiden de aanwezige bewoners van Dijkveld.

'Deze presentatie is een totale misleiding. Ze willen dit project gewoon doordrukken', zei een andere buurtbewoner, toen de situatie voor de tweede keer vastliep. Nu presenteerde een medewerker van Ilaco zaken de milieu- en sociale effectenstudie rakende. 'Ik heb een zuivere locatie voor Kuldipsingh om haar plant te bouwen. Dat is Ornamibo vuilstortplaats', zei een van de aanwezigen.  

'We weten dat dit project werkgelegenheid zal bieden, maar de locatie is totaal fout. Er wonen duizenden mensen hier. Het is een woonwijk', werd gescandeerd. 'We gaan hiertegen tot het uiterste protesteren op een legale manier. Maar, als dat niet lukt, gaan we over tot barricadering. Dit gaan we niet zo laten.'

Ook de aanwezige districtsraads- en ressortraadsleden vinden het plan op zich goed, maar de locatie niet juist. 'We hadden eind vorig jaar in een meeting met Ilaco onze misnoegen al kenbaar gemaakt en afkeuring van dit project op deze locatie uitgesproken. Wij zijn ook tegen dit project in een woonwijk.'

Wat de aanwezigen ook boos maakte, was de afwezigheid van districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica Zuid-Oost en het NIMOS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten