vrijdag 1 februari 2019

Directeur Osei Jabini vertrekt bij Huize Ashiana

'Er is een andere grote uitdaging op mijn pad gekomen'

- 'Problemen binnen Ashiana hadden geen invloed op mijn besluit'
- SoZaVo-minister Polak: 'Staking bij Ashiana wordt politiek aangestuurd' - De welhaast gebruikelijke achterdocht in 't land


Terwijl sinds maandag gestaakt wordt bij het verzorgings- en verpleegtehuis Ashiana voor senioren, is gisteren bekendgemaakt dat directeur Osei Jabini vertrekt. Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) zegt vandaag, vrijdag 1 februari 2019, in de Ware Tijd, dat hij al in november gevraagd had om overplaatsing. Jabini zou zich meer willen bezighouden met beleidszaken.

Hij is bachelor in nursing en heeft niet zo lang geleden zijn master graad behaald.

Vanaf vandaag krijgt het tehuis een interim-bestuur dat een maand zal worden ingewerkt door Jabini. De directeur zegt, dat er 'een andere grote uitdaging' op zijn pad is gekomen, maar gaat hierop verder niet in.

Jabini benadrukt, dat de problemen binnen Ashiana geen invloed hebben gehad op zijn besluit, maar dat hij na drie jaren toe is aan een andere uitdaging.

Polak is er overigens van overtuigd dat de actie bij Ashiana politiek aangestuurd wordt. De welhaast tot cliché verworden en niet meer serieus te nemen gebruikelijke achterdocht in 't land. 'Sma e dyugu dyugu drape uit een andere politieke hoek', zei ze minister gistermiddag in het programma 'Bakana Tori' van de staatspropaganda radiozender SRS. Ze voegde eraan toe, dat drieëntwintig personeelsleden actie voeren en dat de vakbond, haar aanspreekpunt, er niet achter staat.

De staking vloeit voort uit het feit dat het ministerie nagelaten heeft om overeengekomen verhoging van toelagen uit te betalen. Dit probleem speelt al voordat Jabini in 2016 directeur werd. Hij heeft de kwestie besproken met Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Binnenlandse Zaken, maar een structurele oplossing is nog niet bereikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten