vrijdag 1 februari 2019

Ministersteam Curaçao over recente arbeidsonrust: 'Het kon anders opgelost worden'

Ministers gaan op persconferentie uitgebreid in op recente stakingen



Het kon anders opgelost worden. Dat was de belangrijkste boodschap gisteren tijdens de persconferentie van zeven ministers in reactie op de gespannen situatie rond allerhande stakingen deze week. De aanwezige ministers waren Armin Konket, Hensley Koeiman, Suzy Camelia-Römer, Steven Martina, Quincy Girigorie, Zita Jesus-Leito en Marilyn Alcalá-Wallé. Afwezig waren Eugene Rhuggenaath en Kenneth Gijsbertha, omdat zij op Aruba zijn voor het drielandenoverleg. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 1 februari 2019.

Martina, die behalve als Economieminister ook optrad als plaatsvervangend premier, toonde begrip voor de maatschappelijke onrust na een heel moeilijk 2018. Maar, hij bood ook hoop door de positieve ontwikkelingen voor 2019 op te sommen, die vooral werkgelegenheid in het toerisme en de bouwsector opleveren en economische groei tot gevolg hebben.



Vervolgens gaven de verschillende ministers uitleg over de stakingen die gaande waren, waarna zij concludeerden dat: de staking van Selikor een te zwaar middel was, die vele mensen gedupeerd heeft (Martina); dat nog vóór de initiële aanleiding tot staken van Sitek de oplossing er al was en dat staken niet nodig was (Alcalá-Wallé); dat bij HNO altijd ruimte en openheid is voor gesprek en dat de optocht van Sehos naar HNO en de media-aandacht onnodig waren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten