vrijdag 1 februari 2019

'Iron Lady' minister Ferrier trekt zich niets aan van wantoestanden Cultuur-directie

Actievoerend personeel door Ferrier bedreigd met no work no pay

Bond Personeel Directoraat Cultuur in beraad


De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lilian Ferrier, trekt zich niets aan van de onmenselijke bejegening die de medewerk(st)ers van het directoraat Cultuur ervaren van hun leidinggevenden Elvira Sandie (directrice), Hariette Bholasingh-Helstone (waarnemend onder-directrice) en Vanessa Wong-A-Tong. Dit zegt de Bond Personeel Directoraat Cultuur vandaag, vrijdag 1 februari 2019, in het Dagblad Suriname. 

Op 16 januari was een deel van de ontevreden medewerk(st)ers naar het ministerie getogen om aandacht van de minister te vragen. Daarbij werd een petitie overhandigd, waarin alle wantoestanden met bewijsmateriaal zijn weergegeven.

Alhoewel de minister op dezelfde dag beloofd had om op uiterlijk 18 januari met een oplossingsmodel te komen, heeft zij de zaak gelaten voor wat het is. Sterker nog, de medewerkers die vanaf 16 januari in beraad zijn en dus geen arbeid verrichten, zijn bedreigd met no work no pay.

'De minister heeft niet eens de beleefdheid opgebracht om contact met ons op te nemen. Het lijkt alsof men niet weet wat de vakbondsrechten zijn. En dan wil men no work no pay hanteren? Dat zal absoluut niet werken', aldus de bond.

Vandaag ging de bond in de Palmentuin in beraad over de verder te ondernemen stappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten