vrijdag 1 februari 2019

Raad van Ministers Sint Maarten en Curaçao akkoord met definitieve benoeming zittende directie Centrale Bank

Nog altijd zou worden gewerkt aan de invulling van het CBCS-presidentschap


De Raad van Ministers van zowel Sint Maarten als Curaçao hebben ingestemd met de definitieve benoeming van de zittende directieleden van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Dit bevestigt de Curaçaose minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën vandaag, vrijdag 1 februari 2019, in het Antilliaans Dagblad

Leila Matroos-Lasten en Jose Jardim werden ruim veertien maanden geleden, medio november 2017, aangesteld als tijdelijke leden van de Raad van Bestuur (RvB) van de CBCS. Al die tijd moesten zij wachten op hun definitieve benoeming.

Matroos-Lasten werd aangesteld als directeur-secretaris. Jardim als financieel-economisch directeur van de CBCS. De positie van president-directeur bleef al die tijd vacant en werd op interim-basis waargenomen door Matroos Lasten.

Verschillende andere betrouwbare bronnen weten te melden dat nog altijd wordt gewerkt aan de invulling van het CBCS-presidentschap. Dat het zo lang duurt, komt omdat eerst is gekeken of er lokaal geschikte kandidaten zijn, vervolgens of er Curaçaose en/of Sint Maartense gekwalificeerden zijn binnen of buiten het Koninkrijk en momenteel worden gesprekken gevoerd met Europees- Nederlandse personen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten