donderdag 10 mei 2018

Mister 'Punt van Orde' Jogi door Assembleevoorzitster uit vergaderzaal gezet

Jogi (VHP) door twee agenten uit Assemblee begeleid



Het VHP-Assembleelid Mahinder Jogi is donderdagmiddag 10 mei 2018 door Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons uit de vergaderzaal verwijderd. Geerlings-Simons was het nu zat.

De Assembleevoorzitster was geërgerd door het orde verstorende gedrag van de luidruchtige VHP'er, terwijl vergaderd werd over de vraag hoe de regering denkt de veiligheid van vissers op zee te kunnen garanderen - na het recente drama op zee - en wat de situatie van en bij de Kustwacht is.

Jogi wilde een 'persoonlijk feit' nadat NDP-fractieleider André Misiekaba en waarnemend fractieleider Amzad Abdoel hem van repliek hadden gediend. Jogi vond dat vanuit de NDP-fractie, met name Abdoel, ineens kritische opmerkingen werden gemaakt naar de regering, terwijl de oppositie allang gewezen had op het visserijbeleid.

Jogi stelde dat ineens de waarnemend fractieleider van de NDP wakker was geworden en vond dat aan de 'overzijde' sprake was van stemmingmakerij. Nadat Misiekaba en Abdoel een persoonlijk feit vroegen en Jogi geantwoord hadden, wilde hij het woord. Geerlings-Simons wees erop dat aan de orde was de tragedie van de vissers en een beroep op Jogi om deze kwestie zakelijk te houden en geen collega's van de NDP te bespreken.

Zij wilde teruggaan naar de orde van de vergadering en gaf Celsius Waterberg (BEP) het woord. Jogi bleef echter protesteren en roepen waardoor het onmogelijk werd voor Waterberg om zich verstaanbaar te maken.

Terwijl hij begeleid door agenten de zaal werd uitgeleid deed hij zijn naam eer aan: hij bleef tieren, gebaren en schreeuwen.

(Bron screenshots: YouTube-DNA/Suriname Mirror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten