donderdag 10 mei 2018

Luchtverkeersleiders weer in actie...

'Tot nu toe is bitter weinig gedaan aan de realisatie van toelagen'


De luchtverkeersleiders, verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers (SATCA) hervatten hun actie vanmiddag, donderdag 10 mei 2018, om drie uur. Dit is besloten tijdens een ledenvergadering die woensdag is gehouden, zo meldt Starnieuws. 

De luchtverkeersleiders vinden, dat ondanks dat meer dan twee jaar de ruimte is gegeven aan het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, er tot nu toe bitter weinig is gedaan aan de realisatie van toelagen.

In een schrijven aan departementsdirectrice Joyce Blokland is meegedeeld wat de besluiten zijn van de algemene ledenvergadering:

1. De opgeschorte actie van 19 en 20 april 2018 wordt hervat. Het LVL- personeel gaat wel naar het werk, maar zal GEEN ATS (Air Traffic Services) verlenen aan overflights. Arrivals en departures van en naar SMJP worden wel afgehandeld alsook lokale luchtvaartmaatschappijen (als zij hun flightplan indienen) en emergency flights. 
2. Het actiemodel gaat in op donderdag 10 mei 2018 om 18:00u UTC/15:00u LT. 
3. Het ministerie van OWT&C krijgt 72 uur de tijd (na ingang van het actiemodel) om concreet ZWART OP WIT aan te geven: 
- Dat de ATC/Shift toelagen zijn goedgekeurd door de RvM, het ministerie van Financiën en OWT&C. 
- Wat de ingangsdatum wordt van de ATC en Shift-toelage (de leden eisen 01 mei 2018 met 1 jaar TWK) 

Na de 72 uren zullen de leden op basis van het bereikte resultaat verdere besluiten nemen over het actiemodel.

'Ruim voor de te houden algemene ledenvergadering hebben wij u tevergeefs geprobeerd te contacten middels het versturen van een brief, e-mails, whatsapp-berichten alsook telefonisch voor meer informatie met betrekking tot de toelagen, echter zonder het gewenste resultaat', schrijft SATCA aan Blokland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten