donderdag 10 mei 2018

Minister Benschop: 'Binnen anderhalve dag zijn de vissers veilig op zee'

(Bron screenshot: YouTube-DNA/Suriname Mirror)
Bewindsman herhaalt in Assemblee zijn eerder aan vissers gedane belofte


Minister Ronni Benschop van Defensie garandeerde donderdagmiddag 10 mei 2018 in De Nationale Assemblee (DNA), dat binnen anderhalve dag de vissers veilig op zee zullen zijn. Hij had de belofte zaterdag al gedaan, die dus volgens hem waargemaakt zal worden, schrijft Starnieuws. 

De bewindsman heeft vrijdag een ontmoeting met het Visserscollectief, waar hij zal bekendmaken wanneer de vissers naar zee kunnen gaan.

De bewindsman zei tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee vandaag over deze kwestie, dat zijn ministerie van Defensie niet wacht op brandstof of geld. Er is binnen de mogelijkheden die er zijn gehandeld.

Benschop merkte op, dat hij zaterdag beloofd heeft dat de vissers binnen een week weer zullen kunnen vissen. Er is alles aan gedaan om dit mogelijk te maken. Wanneer de vissers niet kunnen vissen, betekent dit inkomstenderving voor hen en ook voor het land.

Defensie heeft op alle gebieden gemobiliseerd en zal aanwezig zijn op zee. Veel boten zijn teruggetrokken sinds de brute overval op vier vissersboten door zeepiraten op 27 april.

Assembleeleden hebben vandaag vragen gesteld aan de regering over de acties die ondernomen zijn om de veiligheid van vissers op zee te garanderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten