donderdag 10 mei 2018

Percelen te Smalkalden, Para, nu vrij van hypotheken

Minister Samsoedien: 'Ze zijn nu vrij om te kunnen gaan bouwen'


Het royement op de percelen te Smalkalden, in het district Para, is opgeheven door de bank. Ze zijn nu vrij van hypotheken. Minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), laat woensdag 9 mei 2018, via het Nationaal Informatie Instituut (NII)) weten, dat mensen die een beschikking hebben, nu zaken kunnen doen. In 2015 zijn er door het ministerie van RGB beschikkingen uitgereikt. 

Nadat de mensen hun beschikking in ontvangst hadden genomen en naar de bank stapten om een hypotheek aan te vragen op het perceel, bleek dat dit reeds bezwaard was.

Vanuit het ministerie heeft de overheid er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat het bezwaar zo gauw als mogelijk werd opgeheven. Grondeigenaren van dat gebied die toen in aanmerking zijn gekomen voor een beschikking, kunnen per woensdag normaal activiteiten ondernemen op hun grond.

'Ik heb het nodig geacht om de mensen hiervan in kennis te stellen, omdat ze nu dan vrij kunnen gaan bouwen, als ze een hypotheek willen hebben, kunnen ze met hun uittreksel naar de bank', zegt minister Samsoedien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten