donderdag 10 mei 2018

Staatsolie speurt naar geld op de internationale kapitaalmarkt

Nieuwe lening voor overname overheidsaandelen (4,8%) in Newmont's Merian-goudmijn


Staatsolie zoekt op de internationale kapitaalmarkt naar geld om eerdere leningen 'te herschikken'. Het openstaande bedrag aan 'leningsfaciliteiten' is zo'n zeshonderd miljoen Amerikaanse dollar. 'De totale aflossing per jaar zal afhankelijk zijn van de uitkomst van de herschikking. Rond begin juni bestaat er hierover meer duidelijkheid', zegt directeur Rudolf Elias vandaag, donderdag 10 mei 2018, in de Ware  Tijd.

De nieuwe lening zal worden gebruikt voor overname van de overheidsaandelen (4,8 procent) in de Merian-goudmijn.

'De overheid heeft in 2016 deels voldaan aan betalingsverplichtingen vanwege Staatsolies participatie in het Merian-goudproject en heeft hierdoor een financieel belang in het project verkregen. Via herschikking van de lening zal Staatsolie, zoals de bedoeling initieel was, dit belang van de overheid tegen een commercieel vastgesteld bedrag overnemen', aldus de directeur.

Hij stelt verder, dat met de herschikking zowel de termijn als de voorwaarden voor de leningen gunstiger voor Staatsolie zullen uitpakken. Daarmee creëert het bedrijf financiële ruimte voor zijn aanvullende investeringen in de langetermijnplannen, aldus de Staatsolie-directeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten