vrijdag 8 mei 2020

Vrouw en drie kinderen, illegaal vanuit Frans-Guyana gekomen, in Flora aangehouden

Na afname Covid-19-test zijn ze in quarantaine geplaatst


Manschappen van het NCCR (Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing), ondersteund door de politie, hebben vrijdag 8 mei 2020, aldus de Ware Tijd, op een adres te Flora een vrouw en drie kinderen aangehouden die illegaal de oostgrens zijn overgestoken. Na afname van een Covid-19-test zijn ze in quarantaine geplaatst. Het resultaat van de medische test wordt afgewacht. 

De autoriteiten gingen naar het adres op basis van een tip. Vooralsnog is onduidelijk wanneer de vrouw en kinderen de Marowijnerivier, die vanwege de lockdown is gesloten, zijn overgestoken en hoe ze naar Paramaribo zijn overgebracht.

Sinds de landsgrenzen op 14 maart zijn gesloten is een aantal mensen illegaal binnengekomen. Bootslieden, die daaraan hebben meegewerkt en zijn betrapt, werden aangehouden en hun boten en buitenboordmotoren in beslag genomen. Ook werden illegale binnengekomen burgers opgespoord en in quarantaine geplaatst.

Vanwege het groot aantal Covid-19-besmettingen in Frans-Guyana dichtbij Surinaamse dorpen, zijn in het grensgebied verscherpte maatregelen getroffen om illegaal personenverkeer tegen te gaan. Tot en met 10 mei zijn de grensrivieren volledig gesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten