vrijdag 8 mei 2020

Curaçao overweegt drive-thru te openen voor coronavirus testen

Epidemioloog Gerstenbluth: 'Pilot met drive-thru wordt onderzocht'


Het crisisteam overweegt een drive-thru te openen waar mensen zich kunnen laten testen op besmetting met het coronavirus Sars-CoV-2. Een dergelijk systeem bestaat al in het buitenland en nu wordt met een pilot onderzocht of het een geschikte methode is voor Curaçao. 

Dat zei epidemioloog Izzy Gerstenbluth, operationeel medisch leider, gisteren tijdens een persconferentie, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 8 mei 2020.


De drive-thru zou bijdragen aan de uitbreiding van de testmogelijkheden op het eiland. In deze fase van de afbouw van de voorzorgsmaatregelen is het belangrijk dat de gevolgen daarvan snel in kaart worden gebracht.

Vanaf vandaag is alleen de avondklok nog van kracht tussen 21.00 uur en 6.00 uur en zijn de plachi di dia en shelter in place overdag ingetrokken. Mocht het aantal bevestigde besmettingsgevallen (16 sinds 24 april) met grote aantallen toenemen, dan moet direct actie ondernomen worden om een grote uitbraak te voorkomen.

Detecteren, isoleren en het opsporen van contacten, vat Gerstenbluth de wereldwijd toegepaste aanpak samen. 'Op die manier voorkom je dat de boel uit de hand loopt.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten