vrijdag 8 mei 2020

Suriname ontvangt medicamenten en medische benodigdheden van India

'Innovatieve middelen worden gebruikt om de levering te garanderen'


Suriname krijgt medicamenten en medische benodigdheden van India. Dat heeft de Indiase ambassade vrijdagmiddag 8 mei 2020 bekendgemaakt in een persbericht, aldus de Ware Tijd. India wordt daarin aangeprezen als 'de apotheek van de wereld'. 

De humanitaire hulp aan landen als Suriname omvat essentiële medicamenten, antibiotica, medische verbruiksartikelen en andere laboratorium- en ziekenhuisapparatuur. Suriname kwam in aanmerking voor zeventien medicijnen, inclusief vitamine C, amoxicillin, paracetamol en ibuprofen. De bezending bestaat verder uit duizend thermometers, twintigduizend 'swabs' en beschermende kleding, waaronder tweeduizend paar handschoenen.

Hoewel de lockdown de logistiek van de operatie uiterst complex heeft gemaakt, zegt de Indiase ambassade dat er innovatieve middelen worden gebruikt om de levering te garanderen. De coronapandemie heeft een 'ongekende, wereldwijde crisis van immens grote proporties' veroorzaakt, waarbij landen over de hele wereld zijn geconfronteerd met zowel 'een catastrofale noodsituatie op gezondheidsgebied als een enorme economische schok', aldus de ambassade.

India zegt zich daarom in te zetten om zijn 'vrienden en partners' te steunen in de collectieve strijd, onder meer door ze te voorzien van essentiële medische benodigdheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten