vrijdag 8 mei 2020

Tweede groep repatrianten vanuit Nederland onderweg naar Suriname

(Bron foto's: NII)
Regering onderzoekt opties om gestrande ingezetenen uit Cuba en Curaçao terug te halen


De regering heeft de tweede groep repatrianten vanuit Nederland laten ophalen. De vlucht is vanochtend, vrijdag 8 mei 2020, vertrokken vanaf Schiphol. Deze groep passagiers wordt later vandaag verwacht op Surinaamse bodem. Bij deze vlucht zijn alle geldende Covid-19 regels in acht genomen, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII. 

Deze ingezetenen zullen zoals alle andere repatrianten ook voor ten minste 14 dagen verplicht in overheidsquarantaine gaan.


De eerste groep repatrianten uit Nederland mocht dinsdag naar huis, waarna de hotels zijn gereinigd in afwachting van de tweede groep die vanavond arriveert. Op deze vlucht zitten voornamelijk personen die op 14, 15, 16 en 17 maart terug zouden moeten keren naar Suriname. Ook is zoveel mogelijk rekening gehouden met vrouwen met kinderen, personen die nu worden bijgestaan door de Surinaamse overheid, personen die onder medische behandeling zijn of medicatie nodig hebben, seniore burgers, personen in strategische beroepen en functionarissen in overheidsdienst.

Er zijn ruim 400 personen afgereisd met de KLM. Met de vliegmaatschappij worden gesprekken gevoerd over een door hen uit te voeren repatriëringvlucht. Volgende week zal hierover meer informatie worden gegeven.

Er wordt ook naar opties gekeken om gestrande ingezetenen uit Cuba en Curaçao terug te halen. Mogelijk op een gecombineerde vlucht van de SLM. Er wordt verder rekening gehouden met het aantal beschikbare quarantaineplaatsen die de overheid ter beschikking heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten