vrijdag 8 mei 2020

KKF vraagt president Bouterse belasting- en energiekorting om bedrijven die lijden onder Covid-19-maatregelen tegemoet te komen

Bij KKF hebben zich zo'n 1.000 bedrijven gemeld die geld uit Srd 400 miljoen Noodfonds willen


De Ware Tijd bericht vandaag, vrijdag 8 mei 2020, dat de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) president Desi Bouterse vraagt om bedrijven die lijden onder de Covid-19-maatregelen, vooral tegemoet te komen met belasting- en energiekorting. 

De organisatie vraagt het staatshoofd verder om bedrijven met werknemers met een maximaal brutoloon van Srd 4.000, vrij te stellen van betaling van loonbelasting en AOV-premie. In een brief vraagt KKF verder om bedrijven met aantoonbare liquiditeitsproblemen in staat te stellen om hun inkomstenbelasting in termijnen te voldoen. Deze bedrijven zouden ook het verzoek moeten kunnen doen om een lager bedrag te betalen. 'Het gaat vooral om bedrijven die minder dan vijftig werknemers in dienst hebben.'

Het staatshoofd voert al geruime tijd overleg met belanghebbenden over stimulusmaatregelen ter ondersteuning van bedrijven die in het slop zijn geraakt. Bij de KKF hebben zich ongeveer duizend bedrijven gemeld die geld uit het door minister Gillmore Hoefdraad aangekondigde Noodfonds van Srd 400 miljoen willen.

De organisatie geeft de voorkeur aan belasting- en energiekortingen, omdat daarvoor geen directe cashovermakingen vanuit de overheid nodig zijn. Banken, verzekeraars, mijnbouwbedrijven, consultancies, notariaten en advocatenkantoren hoeven vooralsnog niet in aanmerking te komen voor de verlichtende maatregelen, vindt de organisatie.

De KKF heeft gevraagd om kleine bedrijven te ondersteunen, omdat die veelal fragiel zijn. De coronavirus-maatregelen hebben een enorme impact op deze bedrijven, waar werknemers al gauw tegen ontslag aankijken. Aangevoerd wordt, dat de onzekerheid alleen maar toeneemt nu niet bekend is hoelang de maatregelen nog zullen voortduren.

De KKF gaat ervan uit, dat de herstelperiode lang zal zijn en noemt daarom geen termijn voor de duur van de belasting- en energiekorting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten