vrijdag 8 mei 2020

Bond bij CBvS vindt Winter vanwege zijn politieke signatuur niet geschikt als commissaris

'De bank zal met Winter niet uit de huidige crisis geraken'


De Centrale Bank Werknemers Organisatie (CBWO) vreest, dat met het aanstellen van Lesley Winter als commissaris bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS), de bank niet uit de huidige crisis zal geraken. De bond benadrukt in het C-47 Bulletin, dat de CBvS moet opereren vanuit een onafhankelijke positie en is van oordeel dat in zo’n crisissituatie een persoon met een niet politieke signatuur aangesteld moet worden. Dit bericht Starnieuws vanochtend, vrijdag 8 mei 2020.

Winter zou om zijn politieke signatuur niet de persoon zijn die deze belangrijke functie dient in te vullen, juist om de eveneens zwaar geschade onafhankelijkheid van de dank te kunnen garanderen.

'De bond ziet het herstellen van het geschade imago van de Centrale Bank van Suriname en dat van haar medewerkers, als een van de belangrijkste prioriteiten van de bank. Volgens de CBWO moet elke functionaris die in welke structuur van de Bank dan ook wordt aangesteld, een bijdrage leveren aan het bereiken van deze doelstellingen, omdat dit uiterst belangrijke voorwaarden zijn om uit de huidige crisis te geraken.'

'Het imago van de CBvS is door de verschillende corruptiegevallen en ook mogelijk andere overtredingen van wettelijke regelingen, enorm geschaad. Het personeel is hier met de haren bijgesleept en krijgt allerhande verwijten naar het hoofd geslingerd. Winter heeft als directeur van Financiën reeds in de Raad van Commissarissen van de bank gefunctioneerd en heeft, al was er gedurende die periode niet zo'n zware crisissituatie, de nodige kennis en ervaring.'

De CBWO zegt, dat zij de benoeming van Maurice Roemer tot governor zwaar heeft ondersteund, onder meer om zijn niet politieke achtergrond. De bond geeft aan de ontwikkelingen alert te zullen blijven volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten