vrijdag 8 mei 2020

Ook De Surinaamsche Bank sluit overeenkomst met CBvS over terugbetaling vreemde valuta-kasreservemiddelen

DSB heeft Kort Geding onmiddellijk ingetrokken


Starnieuws bericht vanmorgen, vrijdag 8 mei 2020, dat nu ook, net als vijf andere banken, De Surinaamsche Bank (DSB) gisteren een overeenkomst heeft getekend met de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Het gaat om de terugbetaling van de wederrechtelijk onttrokken vreemde valuta-kasreservemiddelen en bij CBvS in beheer gelaten vreemde valuta-termijndeposito's. 

DSB heeft het Kort Geding, dat al in behandeling was, onmiddellijk ingetrokken.

DSB zegt haar klanten en haar stakeholders altijd als prioriteit gesteld te hebben en ervoor gezorgd, dat het vertrouwen dat zij hebben gesteld in de bank om hun geld bij DSB te zetten, altijd te waarborgen.

Met de ondertekening van de overeenkomst is een stap voorwaarts gezet naar herstel van het vertrouwen in het Surinaamse bankwezen en het aansterken van het partnerschap met de CBvS, zegt DSB.

De Finabank, Volkscredietbank, Surinaamse Postspaarbank, Godo en Trustbank Amanah hebben eerder deze week al een overeenkomst getekend met de Centrale Bank van Suriname (CBvS). In totaal is CBvS de banken zo'n US$ 200 miljoen schuldig aan kasreserve en vreemde valuta kasreserve. De Hakrinbank heeft op een andere manier de schuld bij CBvS afgewikkeld.

Ook Surichange Bank en Republic Bank Suriname zullen een overeenkomst sluiten met de CBvS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten