vrijdag 8 mei 2020

Colombia ontvangt US$ 1,5 miljoen donatie van China

China doneert biobeveiligings- apparatuur, ademhalings- toestellen en 30.000 Covid-19-testkits


De Colombiaanse regering ontving donderdag 7 mei 2020 een donatie van US$ 1.5 miljoen aan medische benodigdheden van de Volksrepubliek China, terwijl het aantal coronavirusgevallen in het land in totaal 9.456 nu bedraagt. 

De verzending van biobeveiligingsapparatuur, ademhalingstoestellen en 30.000 COVID-19-testkits werd door de Chinese ambassadeur Lan Hu ontvangen van minister van Buitenlandse Zaken Claudia Blum en minister van Volksgezondheid Fernando Ruíz.


'Het is een eer om zo'n belangrijke donatie te ontvangen, aangezien de hele wereld in een dergelijke complexe situatie verkeert met een virus die duizenden doden heeft veroorzaakt', zei Ruíz, eraan toevoegend, dat de gezondheidswerkers van het land telefoontjes hebben ontvangen van Chinese bedrijfsleiders die Colombia helpen in de strijd tegen coronavirus.

Onder de items die in Bogotá aankwamen zijn 680.000 gezichtsmaskers, handschoenen, bril en infraroodthermometers.

Ambassadeur Hu verklaarde, dat aangezien 'de wereld voor een gemeenschappelijke vijand staat, de mensheid geen alternatief heeft dan te reageren met collectieve actie, solidariteit en wederzijdse steun'.


Donderdag, toen het aantal Covid-19-gevallen steeg met 497 nieuwe gevallen en 10 extra dodelijke slachtoffers, was het epicentrum van de uitbraak in het land Leticia, de departementale hoofdstad van Amazonas. Volgens het ministerie van Volksgezondheid wordt een epidemiologisch cluster in de gaten gehouden in drie inheemse gemeenschappen in de buurt van Leticia: Yoi, Arara en Zaragoza.

Leticia heeft de afgelopen 24 uur 188 gevallen van coronavirus gemeld. Ondanks de registratie van het hoogste aantal Covid-19-gevallen in het land, heeft Bogotá 130 gevallen toegevoegd, waarmee het nieuwe totaal op 3.599 komt.

Het Nationale Gezondheids Instituut verwerkte 4.242 tests van patiënten met Covid-19-symptomen. Andere gevallen werden gemeld in onder meer Altántico (58), Valle (47), Barranquilla (23), Meta (17), Huila (10) Cundinamarca (7), Cartagena (5), Antioquia (4). Het aantal herstelde patiënten is 2.300. Het totale dodental voor Colombia vanaf donderdag is 407.

(Suriname Mirror/The City Paper Bogota/Prensa Latina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten