maandag 25 mei 2020

NDP-kopstuk Abrahams gaat tekeer bij een stembureau in de Corantijnpolder

NDP gesommeerd tent op het terrein stembureau te verwijderen


'U bent het aan het filmen noh? U mag en u kunt het op Facebook zetten, maar jullie gaan hier niet komen doen wat jullie willen!' Dat zei een woedende Ramon Abrahams, NSP-kopstuk, die in de deur van een stembureau in de Corantijnpolder stond en weigerde zich te verwijderen.

Retitia Forster, regiocommandant Nickerie van het Korps Politie Suriname, bevestigt dit voorval maandagavond 24 mei2020, in de Ware Tijd, doch ontkent dat deze calamiteit tot het stopzetten van het stemmen heeft geleid.

'Het ging erom dat de NDP - net als alle andere partijen - was gesommeerd de tent op het terrein van het stembureau te verwijderen. Dat is volgens de instructies die wij hebben gehad. Politieke partijen mogen hun tenten op de bermen van de openbare weg neerzetten, maar niet op het terrein van de stembureaus', legt Forster uit.

Deze instructie viel niet in goede aarde bij Abrahams, die tekeer ging. 'Niet hij alleen en niet alleen op Wageningen heeft dit optreden van de politie voor problemen gezorgd. Het blijkt dat stembureaus zich niet overal hebben gehouden aan de instructies. De mensen vonden het dus niet eerlijk', aldus Forster.

Met tactvol optreden kon de politie in de Corantijnpolder ter plekke erger voorkomen. Volgens Forster was Abrahams eerder op de dag in een helikopter geland te Wageningen en hij heeft daarna zijn ronde gedaan in het district. Overigens, de regiocommandant zegt dat de politie het niet eenvoudig heeft gehad in Nickerie. 'We moesten optreden tegen burgers die elkaar provoceerden en partijen en personen die met luide muziek in de auto reden en ondanks de verboden toch propaganda maakten in het district.'

Forster geeft aan dat de politie zoveel mogelijk tactvol heeft opgetreden en vaak een beroep op mensen heeft gedaan zich rustig te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten